Frakt & Leverans

Hos DOGARISE förstår vi att våra kunder utgör hjärtat i vår verksamhet. Vårt mål är att se till att varje kund har en positiv upplevelse med oss. Vi är stolta över kvaliteten på våra produkter och den service vi erbjuder. För att säkerställa att din shoppingupplevelse med oss är sömlös uppmanar vi dig att noggrant läsa vår Fraktinformation innan du lägger en beställning. Vi tror att öppenhet är nyckeln till att bygga förtroende med våra kunder, och vi vill säkerställa att du fullt ut förstår våra fraktvillkor.

 

ORDER- OCH FRAKTBEKRÄFTELSE

Efter att du har lagt en beställning hos oss kommer du att få en orderbekräftelse via e-post. När din order har skickats kommer du att få en fraktbekräftelse via e-post med all nödvändig information om din order, inklusive spårningsnummer, transportpartner och beräknat leveransdatum. Var vänlig och kolla din skräppost om du inte får dessa e-postmeddelanden.

 

BEHANDLINGSTID OCH FRAKTSCHEDULE

Vi ber dig vänligen att låta oss ta 1-3 arbetsdagar för att behandla din order innan den kan skickas. Det är viktigt att notera att denna behandlingstid är separat från frakttiden. Därför kommer den totala tiden för att du ska få din order vara behandlingstiden plus frakttiden.

Observera även att vi skickar beställningar endast på arbetsdagar (måndag till fredag). Eventuella beställningar som läggs över helgen eller under allmänna helgdagar kommer att behandlas nästkommande arbetsdag.

Vi åtar oss att erbjuda dig de bästa priserna och de högsta kvalitetsprodukterna. För att säkerställa detta kan vissa av våra produkter, särskilt större produkter som hundbäddar, skickas separat. Detta görs av käll- och tillverkningsorsaker för att vi ska kunna bibehålla den exceptionella kvaliteten och kostnadseffektiviteten som du förväntar dig från oss. Om du har några frågor eller funderingar om vår fraktprocess, tveka inte att kontakta vårt vänliga kundsupportteam. Din tillfredsställelse är vår högsta prioritet.

 

TRANSPORTPARTNERS OCH SPÅRNING

När du placerar en order hos DOGARISE samarbetar vi med pålitliga transportföretag för att säkerställa att din order levereras till dig i tid och i gott skick. När din order har skickats skickar vi dig en fraktbekräftelse via e-post som innehåller en spårningslänk. Du kan använda denna länk för att spåra leveransen av ditt paket. Var vänlig notera att det beräknade leveransdatumet som anges i e-postmeddelandet är en uppskattning och kan variera beroende på din plats och transportörens tillgänglighet. Dessutom är det viktigt att tänka på att spårningsinformation kan ta 1-4 dagar att visas på transportörens webbplats.

Även om DOGARISE samarbetar med pålitliga transportföretag för att säkerställa en säker och snabb leverans av ditt paket kan vi inte garantera leverans inom en specifik tidsram. Vid eventuella förseningar eller problem med frakten kommer DOGARISE att samarbeta med dig för att lösa problemet så snabbt som möjligt. DOGARISE ansvarar dock inte för eventuella förseningar eller problem med frakten som kan uppstå under leveransprocessen.

 

SIGNATURER OCH PAKETLEVERANS

Vissa av våra transportpartners kan kräva en signatur vid leverans. Om så är fallet kommer transportören inte att lämna paketet vid din dörr utan att få en signatur från någon på leveransadressen. Om ingen är tillgänglig för att signera paketet kan transportören lämna det på en närliggande plats eller försöka leverera igen vid senare tidpunkt. Observera att DOGARISE inte är ansvarig för några problem som kan uppstå på grund av transportörens beslut att lämna paket utan mottagare.

Om du vet att du inte kommer att vara tillgänglig för att ta emot paketet när det kommer, kan du kanske ordna för någon annan att signera det. Alternativt kan du kontakta transportföretaget direkt för att göra alternativa leveransarrangemang. Det är viktigt att notera att när paketet har levererats och signerats för, är inte längre DOGARISE ansvarig för paketet eller några problem som kan uppstå.

Observera att vi inte kan garantera leverans på lördagar, även om din frakt uppgraderas till express.

 

SKADOR ORSAKADE AV TRANSPORTHANTERING

Hos DOGARISE är vi mycket noga med att se till att alla våra produkter är av högsta kvalitet och är packade säkert för att förhindra eventuella skador under transporten. Ibland kan dock paket skadas på grund av hantering av transportföretaget.

Om du får ett paket som verkar vara skadat rekommenderar vi att du tar bilder av förpackningen och kontaktar transportföretaget så snart som möjligt för att rapportera problemet. Vänligen skicka även oss samma bilder på info@dogarise.com och vi kommer att göra vårt bästa för att hjälpa till.

Observera att eventuella skador som orsakats av transportföretagets hantering faller utanför vår återbetalningspolicy. Vi utför noggranna kvalitetskontroller på alla varor innan de skickas, och alla varor är mycket säkert packade och bubbelinplastade. Vi kan dock inte kontrollera hur transportören hanterar paketet när det lämnar våra faciliteter.

Vi uppskattar ditt förståelse i denna fråga, och vi kommer att hjälpa dig att lösa eventuella problem med skadade paket.

 

EJ FULLSTÄNDIGA/INKORREKTA BESTÄLLNINGAR

Om ditt paket kommer med saknade eller ofullständiga varor, vänligen kontakta oss på info@dogarise.com med ditt ordernummer och information om de saknade eller ofullständiga varorna inom 48 timmar efter att du har mottagit paketet. Beroende på lagernivåer och tillgänglighet kan vi skicka produkter separat. I så fall kommer du att få separata fraktbekräftelsemeddelanden med spårningsnumret för varje paket. Vi täcker fraktkostnaderna för eventuella saknade eller ofullständiga varor. Om vi inte kan tillhandahålla en ersättning kommer vi att utfärda en återbetalning för de saknade eller ofullständiga varorna.

 

BESTÄLLNINGSÄNDRINGAR OCH KORREKTA FRAKTDUPLIKATER

Det är kundens ansvar att se till att fraktdetaljerna är korrekta och fullständiga vid utcheckningen. Ofullständiga eller felaktiga fraktdetaljer kan leda till försenad bearbetning eller orderavbokning. För systemdetekterade adressproblem skickar vårt kundsupportteam ett e-postmeddelande för att verifiera dina fraktdetaljer inom 3 arbetsdagar från det att din order placerades. Om vi inte får något svar inom denna tid förbehåller vi oss rätten att avbryta din order.

Om du upptäcker ett fel i dina fraktdetaljer, vänligen mejla oss på info@dogarise.com inom 24 timmar efter att du har lagt din order. Vi kommer att göra vårt bästa för att tillgodose eventuella ändringar, men vi kan inte garantera att vi kommer att kunna göra ändringar efter denna tid.

 

FÖRSENAD LEVERANS

Hos DOGARISE förstår vi att det är viktigt för dig att få din order i tid, och vi strävar efter att skicka ut alla beställningar så snabbt som möjligt. Observera dock att det i vissa fall kan förekomma förseningar i leveransen på grund av omständigheter utanför vår kontroll.

Till exempel kan transportpartners uppleva oväntade förseningar eller problem under transporten, såsom svåra väderförhållanden eller transportstörningar. I sådana fall kommer vi att göra vårt bästa för att samarbeta med transportören för att säkerställa att ditt paket levereras så snart som möjligt.

Dessutom kan det finnas oförutsedda omständigheter som kan fördröja bearbetningen eller leveransen av din order, såsom problem med tillgängligheten av produkter, problem med adressverifikation eller förseningar vid betalningsbehandling. Vi kommer att meddela dig så snart som möjligt om vi stöter på några problem med din order som kan orsaka en försening.

Observera att DOGARISE inte är ansvarig för några förseningar i leveransen som orsakas av externa faktorer utanför vår kontroll, och vi kan inte garantera det exakta leveransdatumet. Vi kommer dock alltid att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad om statusen för din order och tillhandahålla all hjälp vi kan för att hjälpa till att lösa eventuella problem som kan uppstå.

 

FRI FRAKT PÅ BESTÄLLNINGAR ÖVER $50 eller €50

Vi erbjuder fri frakt på beställningar över $50 inom USA och €50 internationellt. Observera att detta erbjudande gäller för beställningar med ett minimivärde på $50 eller €50 efter att rabattkoder och eventuella kampanjer har tillämpats.

För beställningar med ett totalt värde mindre än $50 eller €50 (efter att rabattkoder och eventuella kampanjer har tillämpats) kommer alternativa leveranskostnader att debiteras. Fraktkostnaden beräknas vid utcheckningen baserat på vikten, storleken och destinationen för din order. Vi samarbetar med olika fraktbolag för att erbjuda de mest prisvärda och pålitliga fraktoptionerna för våra kunder.

För internationella beställningar, var medveten om att ytterligare skatter, tullavgifter och avgifter kan tillkomma vid leveransen. Dessa avgifter är mottagarens ansvar och ingår inte i fraktkostnaderna som debiteras av DOGARISE. Kontakta ditt lokala tullkontor för mer information om eventuella avgifter innan du lägger din order.

 

INTERNATIONELL FRAKT

DOGARISE erbjuder internationell frakt till de flesta länder med paket skickade DDU (tullar och skatter obetalda). Det innebär att det som mottagare är kundens ansvar att betala eventuella tullar, skatter och tullavgifter vid leveransen. Vänligen hänvisa till tabellen nedan för en lista över transportpartners, ungefärliga leveranstider och spårningslänkar för ditt land. Observera att de angivna fraktdatumen nedan exkluderar de 1-3 behandlingsdagarna.
COUNTRY

CARRIER & APPROXIMATE
DELIVERY TIMEFRAME

TRACKING LINK
United States DHL, USPS
3-8 Business Days
DHL Tracking
USPS Tracking
Canada Canada Post
3-7 Business Days
Canada Post Tracking
United Kingdom Royal Mail
5-14 Business Days
Royal Mail Courier Service
Ireland An Post
7-14 Business Days
An Post Tracking
Australia Australian Post
5-14 Business Days
Australian Post Tracking
Germany German DHL
7-14 Business Days
German DHL Tracking
New Zealand New Zealand Post
7-14 Business Days
NZ Post Tracking
Sweden Postnord Se
7-14 Business Days
Postnord Se Tracking

Spain

Correos
7-14 Business Days
Correos Tracking
Italy Poste Italiane
7-14 Business Days
Poste Italiane Tracking
Japan Japan Post
7-14 Business Days
Japan Post Tracking
Other International International Shipment with Tracking
10-31 Business Days
International Tracking

Var medveten om att internationell frakt kan ta längre tid än inhemsk frakt, och kurirs webbplatser för spårning kan ta 1-4 dagar för att uppdatera spårningsinformationen. DOGARISE ansvarar inte för tullavgifter, tullar eller skatter, och vi är inte ansvariga för förlorade eller stulna paket under internationell frakt.

Tull kan dock ibland hålla paket för inspektion, vilket kan leda till förseningar i leveransen. Vi uppmanar kunder att kontrollera med sitt lokala tullkontor för att avgöra om några ytterligare avgifter eller inspektioner kan gälla för deras beställning.

Om tullen håller ett paket kan det vara kundens ansvar att tillhandahålla nödvändig dokumentation eller information för att släppa paketet. DOGARISE ansvarar inte för eventuella förseningar eller extra avgifter som uppstår på grund av att tullen håller ett paket.


FÖRLORADE ELLER STULNA PAKET

Vi förstår att det kan vara frustrerande att uppleva förlorade eller stulna paket under fraktprocessen. Men så snart vi överlämnar paketet till våra kurirpartners är det utanför vår kontroll. Om ditt paket är förlorat eller stulet, kontakta oss på info@dogarise.com, och vi kommer att göra vårt bästa för att hjälpa dig.

Om ditt paket är förlorat eller stulet rekommenderar vi att du kontaktar kurirföretaget direkt för att lämna in ett krav. De flesta kurirföretag har en process för förlorade eller stulna paket och kan kräva ytterligare information från dig för att slutföra processen. Vi kommer också att kontakta kurirföretaget på dina vägnar för att följa upp kravet och ge uppdateringar.

Observera att DOGARISE inte är ansvarigt för förlorade eller stulna paket under fraktprocessen, och dessa omfattas inte av vår återbetalningspolicy. Vi kommer dock att göra allt vi kan för att hjälpa dig att lösa problemet. Om paketet inte hittas eller levereras kan vi erbjuda en ersättning, beroende på situationen.

I vissa fall kan kurirföretaget möjligen lokalisera paketet och leverera det till dig. Om paketet inte hittas rekommenderar vi att du polisanmäler det.


RETURER

Vi förstår att du ibland kan behöva returnera en artikel som du har köpt från DOGARISE, och vi vill göra denna process så enkel som möjligt för dig. Observera att när du returnerar en artikel är kunden ansvarig för kostnaden för att skicka tillbaka varan till oss.

För att påbörja returprocessen, vänligen granska vår returpolicy som beskriver de villkor under vilka vi accepterar returer. Du hittar vår returpolicy på vår webbplats. Granska noga policyn för att säkerställa att din retur uppfyller de nödvändiga villkoren.

Om du har några frågor eller funderingar angående returprocessen, tveka inte att kontakta vår kundtjänst på info@dogarise.com. Vi finns här för att hjälpa dig och är glada att assistera med eventuella frågor du kan ha om returprocessen.


AVBESTÄLLNING OCH VÄGRAN

DOGARISE förbehåller sig rätten att avbryta och vägra vilken order som helst som placeras på vår webbplats. Vi kan, i vårt eget gottfinnande, begränsa eller avbryta antalet köpta produkter per person, per hushåll eller per order. Om vi gör en förändring eller avbryter en order kommer vi att försöka meddela dig genom att kontakta den e-postadress som angavs vid tidpunkten för beställningen. Vi förbehåller oss rätten att vägra eller avbryta vilken order som helst som vi misstänker vara bedräglig, obehörig, olaglig eller i strid med dessa användarvillkor.

Om vi avbryter en order efter eget gottfinnande, vilket inte begärts av kunden, kommer vi att utfärda en återbetalning på plats. Observera att återbetalningar kan ta 3-5 arbetsdagar att behandlas, beroende på din bank eller kreditkortsföretag. Vi ber om ursäkt för eventuella besvär detta kan orsaka.


FÖRÄNDRINGAR I FRAGOPOLITIKEN

DOGARISE förbehåller sig rätten att ändra eller uppdatera denna fragopolitik när som helst utan föregående meddelande. Det är kundens ansvar att granska den senaste versionen av fragopolicyn innan de gör ett köp och använder våra produkter.

Genom att köpa och fortsätta använda DOGARISE produkter indikerar kunderna sitt godkännande av denna fragopolitik inklusive eventuella ändringar som kan göras i den.

Vi uppmanar våra kunder att regelbundet granska denna policy för att hålla sig informerade om eventuella förändringar eller uppdateringar som kan påverka deras beställningar. Om du har några frågor eller funderingar angående vår fragopolitik, tveka inte att kontakta oss.